Cuidar la nostra alimentació i gaudir del Nadal!

Les festes nadalenques formen part del conjunt de les nostres tradicions més arrelades. El que les fa especials és per les llargues estones que ens passem asseguts en taules i consumint aliments més densos calòricament i amb un alt percentatge de grassa, aliments que no acostumem a menjar a diari. La sal i els aliments amb alt índex glucèmic també hi són presents de forma més elevada. També la ingesta d’alcohol s’acostuma a incrementar, essent un tòxic pel nostre organisme.

La conseqüència de les característiques descrites anteriorment es que acostumem a guanyar d’entre 1,5 i 3 kg durant aquests dies. Per tal de fer compatible el gaudir de la companyia de les trobades d’amics i familiars amb el manteniment de la nostra salut, des d’Equilibrium Cosment et donem una sèrie de recomanacions!

Abans de la menjada 

És recomanable la pràctica d’una activitat física moderada que respongui a l’objectiu d’estimular el benestar i neutralitzi l’estrès acumulat pel dia a dia. La conseqüència és que al moment d’afrontar la menjada es farà amb un to menys ansiós i que repercutirà a la ingesta fent-la més lenta i, per tant donarà temps a desencadenar els mecanismes saciants del propis del cos. També et recomanem la ingesta d’almenys 1 peça de fruita 45 minuts abans de la trobada acompanyada d’un got d’aigua. Això provocarà un augment del volum que facilitarà la sensació de sacietat i l’absorció posterior de la ingesta de grassa. Durant la menjada, menja a poc a poc, gaudeix de la companyia i mantén l’autocontrol actiu. Et recomanem fer-ho de forma conscient i plena, mindfulness. T’aportarà grans beneficis pel teu cos i la teva ment.

 

Després de la menjada

Cuidarme per nadalÉs recomanable per exemple tenir preparat un caldo vegetal depuratiu. La hidratació servirà com a conductor per a eliminar els excessos ingerits. També des d’Equilibrium Cosment et recomanem de forma destacada que en la mesura del que puguis, realitzis activitat física moderada però amb la consigna de suar abundantment com una forma depurativa d’incrementar l’eliminació d’excessos ingerits. 

Amb totes aquestes mesures pensem que sí, es pot fer compatible el gaudir de les festes Nadalenques amb les seves tradicions gastronòmiques i no perjudicar la nostra salut! Bones festes!!!

Jordi Parés i Verdaguer
Responsable de l’àrea del cos d’Equilibrium Cosment