Equilibrium surtim al MAGAZINE LLEIDA nº60 – desembre 2019

Les festes Nadalenques formen part del conjunt de les nostres tradicions més arrelades. Es caracteritzen pel que fa al motiu d’aquestes línies per aliments més densos calòricament i el percentatge de grassa és més elevat que els àpats que acostumem a realitzar. La sal i els aliments amb alt índex glucèmic també hi són presents de forma més elevada. També la ingesta d’alcohol s’acostuma a incrementar, essent un tòxic pel nostre organisme.

La conseqüència de les característiques descrites anteriorment es que acostumem a guanyar d’entre 1,5 i 3 kgr en termes generals si ens deixem anar sense control i abandonem o deixem d’aplicar mesures i/o hàbits compensatoris.

Per tal de fer compatible el gaudir de la companyia de les trobades d’amics i familiars amb el manteniment de la nostra salut des d’Equilibrium Cosment donarem una sèrie de recomanacions:

Abans de la menjada o trobada és recomanable la pràctica d’una activitat física moderada que respongui a l’objectiu d’estimular el benestar i neutralitzi l’estréss acumulat pel dia a dia. La conseqüència és que al momento d’afrontar la menjada es farà amb un to menys ansiós que repercutirà a la ingesta fent-la més lenta i, per tant donarà temps a desencadenar els mecanismes saciants propis del cos. També des d’Equilibrium Cosment recomanem la ingesta d’almenys 1 peça de fruita 45 minuts abans de la trobada i un got d’aigua. D’aquesta forma la fibra soluble que la fruita tindrà gràcies a aquesta aigua un augment del volum que facilitarà la sensació de sacietat i l’absorció posterior de la ingesta de grassa.

Durant la menjada: menja a poc a poc, gaudeix de la companyia i manté l’autocontrol actiu.

Després de la menjada: és recomanable per exemple tenir preparat un caldo vegetal depuratiu. La hidratació servirà com a conductor per eliminar els excessos ingerits. També des d’Equilibrium Cosment recomanem de forma destacada que es pugui realitzar activitat física moderada però amb la consigna de suar abundantment com una forma depurativa d’incrementar l’eliminació d’excessos ingerits.

Amb totes aquestes mesures pensem que es pot fer compatible el gaudir de les festes Nadalenques amb les seves tradicions gastronòmiques i no perjudicar la nostra salut.

Bones festes.