L’èstres…!!!!!

Podríem dir tantes coses d’aquest estat d’ànim…!

L’estrès conviu amb moltes persones en la nostra actualitat. S’està convertint en epidèmia mundial. Segons la OMS és la segona causa de baixes laborals.

Us volem explicar com funciona el nostre cos davant d’una situació d’estrès: quan es percep una situació amenaçadora el nostre cos es prepara per  fugir o lluitar. Aquesta reacció ha estat adaptativa durant milers d’anys, ja que els nostres avantpassats els van permetre defensar-se dels perills reals que l’espècie humana ha tingut que sobreposar-se per sobreviure.  Per tant, aquesta reacció de fugida o lluita davant un perill ha estat totalment adaptativa, però en aquests darrers anys l’estrès ha deixat de ser adaptativa en la major part de les situacions i s’ha convertit en quelcom tòxic pel nostre organisme i que genera greus conseqüències per la nostra salut.

I per què? Doncs perquè la persona avui en dia té el sistema d’alarma-estrès hiperactivat, presentant alts nivell de cortisol durant períodes de llarga duració (el sistema d’estrès està configurat per funcionar de forma aguda, és a dir: resposta curta) i inclús en alguns casos crònics.

A Equilibrium Cosment Lleida tenim identificat que molta gent per supervivència busca augmentar el seu sistema de benestar (neutralitza les sensacions negatives que comporta el sistema d’estrès) amb conductes poc saludables (consum sucres i/o greixos, alcohol, alts nivells de cafeïna)  i inclús amb conductes autodestructives per fer  augmentar els nivells de dopamina de forma ràpida però poc eficient. Per combatre els nivells de cortisol (hormona de l’estrès), s’ha d’equilibrar el nostre sistema de benestar, és a dir: neutralitzar aquest excés de cortisol, ja que d’aquesta forma incrementarem segur el nostre nivell de benestar físic i emocionals. També haurem d’aprendre a canviar la percepció de la nostra realitat com a no amenaçant.

Un dels nostres objectius de tot l’equip de Psicologia, Nutrició i Activitat Física d’Equilibrium és ajudar a la persona a millorar la seva qualitat de vida augmentat les entrades de benestar. Unim els beneficis de l’activitat física i del treball de la ment donant un resultat potent i únic a l’hora de treballar amb persones que presenten alts nivells d’estrès, ansietat, depressió, mòbbing, burnout,  baixa autoestima, entre altres.

Els beneficis de l’activitat física combinat amb un treball de teràpia, mindfulness, ioga i/o meditació és una combinació perfecte per poder garantir resultats,  durant els nostres 3 anys i mig hem pogut ajudar a  molta gent.