Què és el mindfulness i com ens pot ajudar en el moment que estem vivint?

El Mindfulness, també conegut com a consciència plena o atenció plena, és una actitud de parar esment als esdeveniments de la vida de forma especial. I què té d’especial? Doncs que l’atenció està al moment present amb acceptació i interès en allò que està succeïnt. El Mindfulness ho entrenem amb 3 competències: la capacitat de tenir una intenció present abans de cada acció, d’estar oberts a l’experiència i d’amabilitat per suspendre els judicis. Dit així, tal vegada sembli un concepte difícil d’entendre. Probablement, és més fàcil reconèixer l’actitud contrària. 

El contrari a la consciència plena és el funcionar amb el pilot automàtic, és quan la nostra ment tendeix a omplir-se de preocupacions, pensaments rumiatius, fantasies, etc. Per tant, una forma d’apagar aquest pilot automàtic és fer una pausa i connectar amb el present, amb allò que està sentint el teu cos, amb allò que està ocorrent al teu al voltant, a connectar amb els teus sentits. 

No estar connectat a pensaments ni de futur ni de passat, en aquest moment us pot servir de gran ajuda el aprendre a viure el dia a dia, sense estar constantment connectats  a pensaments del tipus “que passarà?”, “quan durarà?”, “què farem?”, “quan sortirà la vacuna?” etc. Podeu aprendre a viureu  amb menys angoixa i malestar, de de deixar de preocupar-nos per ocupar-nos! Fer activitat física conscient, escoltar música, ballar, fer ioga o dutxar-nos poden ser activitats que es poden fer des l’atenció plena. Com sabem de la importància del Mindfulness,  a Equilibrium, ha estat i és un dels nostres pilars al centre. 

En tots els serveis i activitats es busca fomentar l’atenció plena,  oferint un ambient de benestar, una petita pausa en el nostre dia a dia tant frenètic, l’estada a Equilibrium busquem que sigui una estada Mindfulness, així es potencia al màxim els beneficis de qualsevol de les nostres propostes. Per posar-vos un exemple a les classes dirigides incloïem una tornada a la calma a través del control de la respiració i en totes les nostres sales es juga amb la música, la llum i els sentits per afavorir que siguin experiències mindfulness. Per acabar, comentar que en les sessions de psicoteràpia s’incorporen tècniques de Mindfulness amb grans resultats terapèutics.

Vine a Equilibrium i tindràs experiències Mindfulness!

Judit Querol i Torres

Psicòloga i Coordinadora de l’Àrea de la Ment